Toplista rowerowych stron WWW - bikeworld.pl
KOLARSTWO GÓRSKIE
Baza rowerow

Rowerowy
Cyklotur.com  Kwisa Bicycle trailers Sakwy Rowerowe Bicycle trailers Niejsce na reklame

Ostatnia wizyta: Obecny czas: 07 Wrz 2010, 01:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Rower

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Mięśnie rÄ…k
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2010, 09:51 
AMATOR

Witam, jakieś dwa miesiące temu zrobiłem sobie przerwę z jazdą, zacząłem jeździć ponownie ok. tydzień temu. Jestem początkujący na sign ds, doskonaliłem przez 3 dni bunny hopa, wybrałem się do jakiegoś dirt parku, do pobliskiego lasu. Od tamtego czasu zaczęły trochę boleć mnie nadgarstki, ale uważam, że po takiej przerwie to normalne, trzeba je przyzwyczaić, ale bardziej niepewny jestem o moje mięśnie u rąk. Bolą mnie najbardziej w bicepsie, często w dłoniach, smaruję to maścią właśnie na te dolegliwości, którą poleciła farmaceutka za 15 zł - trochę pomaga, smaruję drugi dzień. Wreszcie moje pytanie, od czego te bóle mogą zależeć, czym jeszcze mogę je leczyć, jak je rozgrzewać, żeby nie bolały przez jazdę. Dodam, że mam 15 lat w ostatnim roku szkolnym urosłem 13 cm, wiem, że bóle mogą być też trochę od tego szybkiego wzrostu, ale jak nie jeździłem, to mnie nic nie bolało. Czekam na porady, pozdrawiam :emeryt:

Offline Profil E-mail  

Temat postu: Re: Mięśnie rÄ…k
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2010, 09:01 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Pochwały: 8
Proponuję się skonsultować z lekarzem. Choć wydaje mi się to normalną reakcją. Mięśnie dostały troszkę w kość i z reguły ja nie są przyzwyczajone do wysiłku to powstaje efekt zakwasu i przez to jest ten ból. Maści troszkę powinny złagodzić ten efekt, a po paru dniach powinno być już oki :spox:

-----
Pozdrawiam
GG 1259964
http://zrowerem.pl - pozytywnie zakręceni.....
Forum rowerowe tworzone przez ludzi - dla ludzi !!!

Offline Profil E-mail  

PostWysÅ‚any: 09 Lip 2010, 14:51 
AMATOR

Dzięki za odpowiedź. 4 dni smarowania mięśni przed snem i 5 minut rozgrzewka przed jazdą i wszystko jest ok :ban:

Offline Profil E-mail  

PostWysÅ‚any: 09 Lip 2010, 16:00 
PROFESJONALISTA
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Pochwały: 1
Kup sobie,tzw "końską maść" rewelacyjny specyfik na takie sprawy,w 100% naturalny.Występuje w wersji grzejącej jak i chłodzącej.Dostaniesz ją w dobrej aptece lub ... w sklepie jeździeckim,markecie Grene i pewnie w weterynarii :ban: (całkiem poważnie).
Zresztą na Allegro i w aptekach internetowych jest tego pełno.
Osobiście polecam taką:Image
Działa rewelacyjnie na wszelkie bóle po ostrzejszym treningu i tzw przetrenowaniu,przynosi ulgę i ma przyjemny miętowo-eukaliptusowy zapach.

Ty jesteÅ› wolnym ptakiem miasta,
Którego już nie złamie nic
Bo rosną w tobie białe skrzydła
Poszybuj na nich nawet pod wiatr!........

Offline Profil E-mail  

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość